Vraag: Mijn grenen salontafel opnieuw behandelen?

In deze artikelen geven wij antwoord op vragen die wij binnen krijgen via de email.

Vraag:

Geachte dames,heren

wij hebben een grenen salontafel die afgewerkt was met een beits en daarna een waslaag ( ik heb het dan over de gelige kleur van grenen) Nadat er een hete vloeistof over ging is die plek grijs geworden het lijkt of alle pigment uit de tafel is getrokken. de was is natuurlijk door de hete vloeistof opgelost en de onderliggende beitslaag ook.

Heb de tafel nu na intensief reinigen met terpentine, thinner, schuren 80, thinner, schuren 120, weer mooi kaal. Dus onbehandeld grenenhout.

wij willen de tafel nu een donkere warme gloed meegeven en ik twijfel tussen het gebruik van een waterbeits en een wasbeits.

Uitgangspunt is dat wij de tafel om hem te beschermen daarna weer in de was zullen zetten. Gelakt vinden wij niet mooi ondanks dat de tafel wel beter beschermd zou zijn.

gaarne zou ik uw mening vernemen en ook of u de benodigde producten (liefst met kleurvoorbeeld foto's ondanks dat ik weet dat dit op de PC kan afwijken van de echte kleur) kunt leveren.

alvast bedankt

met vriendelijke groet

J. van den Berg

Antwoord:

Geachte heer/mevrouw van den Berg,

Wij raden u aan om voor het behandelen van de tafel gebruik te maken van wasolie. Dit is een product dat het goede van olie en was samenbrengt en betere bescherming biedt dan was, beits of wasbeits. Er zijn verschillende kleuren wasolie beschikbaar waarmee u de tafel een mooie kleur kunt geven. Een warme kleur die veel besteld wordt is bijvoorbeeld wasolie Kastanje Donker. Voor alle wasolie kleuren kunt u kijken op de volgende pagina: wasolie kleurenoverzicht. Hierbij raden wij u aan om eerst een aantal testerpotjes te bestellen en de kleuren op de onderkant van de tafel uit te proberen. De kleuren zijn namelijk in het echt altijd iets anders dan op een computerscherm.

Na het het op kleur brengen van de tafel raden wij u aan om een beschermlaag van wasolie Naturel of Naturel Mat aan te brengen. Deze beschermlaag geeft het hout en de kleurlaag optimale bescherming tegen vocht en vuil.

We hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groeten,

Meubelproducten.nl

 
Copyright by: Meubelproducten.nl