Krijtverf 

Er zijn 13 producten

Wat is krijtverf?

De Krijtverf van Meubelproducten is een watergedragen, afwasbare, milieuvriendelijke en dekkende verf met een poedermat uiterlijk. Onze milieuvriendelijke Krijtverf is gemaakt op waterbasis en bevat natuurlijke pigmenten. Daarom kan het ook gebruikt worden in omgevingen waar antiallergische en antibacteriële eigenschappen belan...

Wat is krijtverf?

De Krijtverf van Meubelproducten is een watergedragen, afwasbare, milieuvriendelijke en dekkende verf met een poedermat uiterlijk. Onze milieuvriendelijke Krijtverf is gemaakt op waterbasis en bevat natuurlijke pigmenten. Daarom kan het ook gebruikt worden in omgevingen waar antiallergische en antibacteriële eigenschappen belangrijk zijn.

Krijtverf kopen bij Meubelproducten

Onze krijtverf bevat geen oplosmiddel en is reukarm. De Krijtverf droogt snel en geeft een egale afwerking. Geschikt voor de meest uiteenlopende ondergronden, zoals onbewerkt en/of geverfd hout, steen, behang, meubels enz. Onze Krijtverf kan rechtstreeks aangebracht worden zonder eerst een grondlaag te zetten, tenzij de ondergrond vet is. Het kleurassortiment wordt gekenmerkt door een rustieke landelijke uitstraling.

Gebruiksaanwijzing Krijtverf

Ondergrond goed ontvetten (indien nodig) en goed schuren. Een oude waslaag verwijderen met intensief reiniger. Breng de Krijtverf aan met een kwast. De verf verdelen over het oppervlak en strijk in de richting van de houtnerf. De verf kan ook met een roller aangebracht worden. Eventueel direct nastrijken om z.g. “sinaasappeleffect" te vermijden.

VOS: EU grenswaarde voor dit product (Cat A/c) : 30 g/l. Dit product bevat < 0.020 g/l VOS. 

Het rendement is ca. 12 m² per liter. Bij donkere kleuren is dit zelfs iets meer, daar donkere kleuren een hogere dekkingsgraad hebben. Het is een geweldig product om een oude look aan meubels te geven.

De Krijtverf kan eventueel afgewerkt worden met blanke boenwas, Meubelolie Naturel of Naturel Mat.
Het kan zijn, dat door het afwerken met onze Meubelolie Naturel of Naturel Mat, de kleur iets donkerder wordt. Dit is met name bij de lichte tinten het geval. Vooral met wit/antiek wit en gebroken wit wordt de kleur wat geler. Bij andere kleuren wordt de kleur intenser/dieper.

Met krijtwas kunnen er antiekeffecten worden aangebracht op de meubels die behandeld zijn met Krijtverf. Hiervoor zijn Krijtwas Wit, Zwart, Grijs en Taupe beschikbaar.

 

 

Minder
Meer
Toont 1 - 13 van 13 producten