Meubelolie & Vloerolie Antraciet Licht 4267

Nieuw

 • Kleur Meubelolie & Vloerolie: Antraciet Licht 4267
 • Beschermt tegen vuil en vocht
 • Geschikt voor houten meubelen en vloeren
 • Ook wel bekend onder de naam Wasolie Antraciet Licht
 • Verbruik: 1 liter per 30 vierkante meter
 • De olie is aangebracht op een eiken plank met een pluisvrije doek en vervolgens uitgewreven

Meer details

500 Producten

€ 7,69

Eigenschappen

De Meubelolie & Vloerolie Antraciet Licht is zeer geschikt voor houten vloeren en meubelen. Het geeft het hout een zeer goede beschermlaag tegen vuil en vocht. De Meubelolie & Vloerolie Antraciet Licht geeft meubelen of vloer een grijs/bruine/zwarte kleur. De Meubelolie & Vloerolie Naturel of Naturel Mat moet als beschermlaag over deze kleurwasolie gebruikt worden. Meubelolie & Vloerolie is ook wel bekend onder de naam Wasolie, Hardwax of Hardwaxolie.

Onze Meubelolie & Vloerolie is een kwalitatief hoogwaardig product voor het behandelen van houten oppervlakken. Volgens DIN 68861 1A en DIN 53160 is onze Meubelolie & Vloerolie bestand tegen alle niet zuurhoudende vloeistoffen. Tevens voldoet het aan de eisen voor speelgoed conform EN71. De olie geeft uw vloer een natuurlijke uitstraling en zorgt voor een goede oppervlaktehardheid en slijtvastheid.

Gebruiksaanwijzing

Voorbereiding

Het gehele meubelstuk of vloer goed opschuren en eventuele noesten of gaten opvullen met woodpasta. Na het drogen van de woodpasta de noesten nog een keer apart opschuren.

Eerst moet de Meubelolie & Vloerolie Antraciet Licht aangebracht worden voor de kleur, waarna het afgewerkt dient te worden met Meubelolie & Vloerolie Naturel of Naturel Mat. Deze afwerklaag geeft de kleurlaag extra bescherming tegen invloeden van buitenaf, zoals vocht en vuil.

Voor het gebruik de Meubelolie & Vloerolie Antraciet Licht goed doorroeren. Het oppervlak dient droog, stof- en vetvrij te zijn. Ook mogen er geen resten van oude lak of olielagen aanwezig zijn. De verwerkingstemperatuur mag niet lager dan 15 graden zijn. Qua maximum is er niet exact een temperatuur te noemen, maar houdt u er rekening mee dat, wanneer het erg warm is, de olie zeer snel droogt, dus niet te lang wachten met uitwrijven en/of uitrollen.

Verwerking

De Meubelolie & Vloerolie Antraciet Licht is na goed roeren direct klaar voor gebruik en hoeft niet verdunt te worden. De afwerking bestaat altijd uit twee lagen. Gebruikt u een Meubelolie & Vloerolie op kleur, dan eerst de kleurlaag aanbrengen en de tweede keer afwerken met Meubelolie & Vloerolie Naturel of Naturel Mat. Gebruikt u alleen Meubelolie & Vloerolie Naturel of Naturel Mat, breng hiervan dan twee lagen aan.

De eerste laag dun aanbrengen en gelijk overtollige olie verwijderen met een niet-pluizende doek. Het aanbrengen kan gedaan worden met een vloerborstel, stevige kwast of machinaal met een boenmachine. Droogtijd is ongeveer 24 uur, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en ventilatie. Tweede laag kan op dezelfde manier aangebracht worden. Tussentijds opschuren is niet nodig, mits de Meubelolie & Vloerolie goed uitgewreven is.

Uithardingstijd

Nadat de tweede laag aangebracht is, kan u na ongeveer 24 uur het meubelstuk gebruiken of over de vloer lopen. Hoewel de Meubelolie & Vloerolie dan al wel stofdroog is, duurt het uitharden nog zeker drie weken. In deze periode is uw meubelstuk of vloer nog enigszins kwetsbaar voor vocht en bijtende stoffen. Daarom raden wij aan om in deze periode het meubelstuk of de vloer alleen schoon te maken met een droge doek.

Tips

Maak eerst een proefplankje voor dat u het gehele meubelstuk of vloer gaan behandelen. Wij verkopen ook testerpotjes, zodat u verschillende kleuren van vergelijken.

Onderhoud

Voor het onderhoud kan u onderhoudswasolie en wax & clean gebruiken. Onderhoudswasolie kan u met een doek aanbrengen op de meest belopen/gesleten plekken. Het is gebruikelijk om ongeveer 1x per jaar een meubelstuk of vloer met onderhoudswasolie te behandelen. Wax & clean kan u gebruiken voor de wekelijkse dweilbeurt van een houten vloer.

Veiligheidsinstructie

Bekijk de veiligheidsinstructie voor het gebruik van de Meubelolie & Vloerolie Antraciet Licht hier: Veiligheidsinstructie Meubelolie & Vloerolie

Geen klantenbeoordelingen op het moment.

Schrijf uw recensie

Meubelolie & Vloerolie Antraciet Licht 4267

Meubelolie & Vloerolie Antraciet Licht 4267

 • Kleur Meubelolie & Vloerolie: Antraciet Licht 4267
 • Beschermt tegen vuil en vocht
 • Geschikt voor houten meubelen en vloeren
 • Ook wel bekend onder de naam Wasolie Antraciet Licht
 • Verbruik: 1 liter per 30 vierkante meter
 • De olie is aangebracht op een eiken plank met een pluisvrije doek en vervolgens uitgewreven
Nieuw! Steigerhout Color wash

Nieuw! Hydro Meubel- en vloerolie (Eco)

U kunt nu ook afhalen

iDEAL en PostNL

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief