Meubelolie & Vloerolie Naturel

Nieuw

 • Meubelolie & Vloerolie: Naturel 3000
 • Kleurloze Meubelolie & Vloerolie, welke tevens beschermlaag voor kleurolie is
 • Beschermt tegen vuil en vocht
 • Geschikt voor houten meubelen en vloeren
 • Ook wel bekend onder de naam Wasolie Naturel
 • Zijdeglans
 • Verbruik: 1 liter per 30 vierkante meter
 • De olie is aangebracht op een eiken plank met een pluisvrije doek en vervolgens uitgewreven

Meer details

277 Producten

€ 7,81

Eigenschappen

De Meubelolie & Vloerolie Naturel is zeer geschikt voor houten vloeren en meubelen. Hij geeft het hout een zeer goede beschermlaag tegen vuil en vocht. De Meubelolie & Vloerolie Naturel geeft meubelen of vloer een blanke uitstraling die vaak gebruikt wordt als kleurloze afwerklaag op meubelen en houten vloeren. Let wel: als de olie gebruikt wordt op onbehandeld hout, dus waar geen kleur op zit, gaat het hout donkerder kleuren. De olie zelf is kleurloos, maar het onbehandelde hout reageert hierop. Dit is wat wij het "natte doek effect" noemen. De Meubelolie & Vloerolie Naturel moet als beschermlaag over kleurwasolie gebruikt worden. Meubelolie & Vloerolie is ook wel bekend onder de naam Wasolie, Hardwax of Hardwaxolie.

Wilt u een zo goed als onbehandelde look maar toch beschermd, dan is de combinatie Wasolie Weisgrund met Naturel/Naturel Mat als afwerking de perfecte oplossing!

Om de onbehandelde uitstraling te krijgen, dient u de Wasolie Weisgrund na het aanbrengen ca. 5 min. te laten drogen en daarna uit te wrijven met een niet pluizende doek. Daarna afwerken met 2-3 lagen Wasolie Naturel of Naturel Mat, deze zorgt voor de optimale bescherming tegen vocht en vuil. Tevens is Wasolie Weisgrund te gebruiken voor een licht White Wash effect.

Onze Meubelolie & Vloerolie is een kwalitatief hoogwaardig product voor het behandelen van houten oppervlakken. Volgens DIN 68861 1A en DIN 53160 is onze Meubelolie & Vloerolie bestand tegen alle niet zuurhoudende vloeistoffen. Tevens voldoet hij aan de eisen voor speelgoed conform EN71. De olie geeft uw vloer een natuurlijke uitstraling en zorgt voor een goede oppervlaktehardheid en slijtvastheid.

Gebruiksaanwijzing

Voorbereiding

Het gehele meubelstuk of de gehele vloer goed opschuren en eventuele noesten en/of gaten opvullen met woodpasta. Na het drogen van de woodpasta de noesten nog een keer apart opschuren

Voor het gebruik de Meubelolie & Vloerolie Naturel goed doorroeren. Het oppervlak dient droog, stof- en vetvrij te zijn. Ook mogen er geen resten van oude lak of olielagen aanwezig zijn. De verwerkingstemperatuur mag niet lager zijn dan 15 graden. Qua maximum is er niet exact een temperatuur te noemen, maar houdt u er rekening mee dat, wanneer het erg warm is, de olie zeer snel droogt, dus niet te lang wachten met uitwrijven en/of uitrollen.

Verwerking

De Meubelolie & Vloerolie Naturel is na goed roeren direct klaar voor gebruik en hoeft niet verdund te worden. De afwerking bestaat altijd uit twee lagen. Gebruikt u een Meubelolie & Vloerolie op kleur, dan eerst de kleurlaag aanbrengen en de tweede keer afwerken met minimaal 2 lagen Meubelolie & Vloerolie Naturel. Gebruikt u alleen Meubelolie & Vloerolie Naturel, breng hiervan ook twee lagen aan.

Het aanbrengen kan gedaan worden met een vloerborstel, stevige kwast of met een (mohair) roller. Overtollige olie kunt u uitwrijven met een pluisvrije doek. De laatste rol/veeg moet altijd met de houtnerf mee gestreken worden. Droogtijd is ongeveer 24 uur, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en ventilatie. De tweede laag kan op dezelfde manier aangebracht worden. Tussentijds opschuren is niet nodig.

Uithardingstijd

Nadat de tweede laag is aangebracht, kunt u na ongeveer 24 uur het meubelstuk gebruiken of over de vloer lopen. Hoewel de Meubelolie & Vloerolie dan al wel stofdroog is, duurt het uitharden nog zeker drie weken. In deze periode is uw meubelstuk of vloer nog enigszins kwetsbaar voor vocht en bijtende stoffen. Daarom raden wij aan om in deze periode het meubelstuk of de vloer alleen schoon te maken met een droge doek.

Tips

Maak eerst een proefplankje voordat u het gehele meubelstuk of de gehele vloer gaat behandelen. Wij verkopen ook testerpotjes, zodat u verschillende kleuren kunt vergelijken.

Onderhoud

Voor het onderhoud kunt u onderhoudswasolie en wax & clean gebruiken. Onderhoudswasolie kunt u met een doek aanbrengen op de meest belopen/gesleten plekken. Het is gebruikelijk om ongeveer 1x per jaar een meubelstuk of vloer met onderhoudswasolie te behandelen. Wax & clean kunt u gebruiken voor de wekelijkse dweilbeurt van een houten vloer.

Veiligheidsinstructie

Bekijk de veiligheidsinstructie voor het gebruik van de Meubelolie & Vloerolie Naturel hier: Veiligheidsinstructie Meubelolie & Vloerolie

Geen klantenbeoordelingen op het moment.

Schrijf uw recensie

Meubelolie & Vloerolie Naturel

Meubelolie & Vloerolie Naturel

 • Meubelolie & Vloerolie: Naturel 3000
 • Kleurloze Meubelolie & Vloerolie, welke tevens beschermlaag voor kleurolie is
 • Beschermt tegen vuil en vocht
 • Geschikt voor houten meubelen en vloeren
 • Ook wel bekend onder de naam Wasolie Naturel
 • Zijdeglans
 • Verbruik: 1 liter per 30 vierkante meter
 • De olie is aangebracht op een eiken plank met een pluisvrije doek en vervolgens uitgewreven