fbpx Skip to content

Vochtplek door lekkende plantenpot bijwerken

Vraag

Vraag:

Geachte mevrouw, mijnheer,
Graag wil ik u het volgende vragen: Op onze kersenhouten tafel ( geolied) heeft langere tijd een plant gestaan, waarvan de pot poreus bleek te zijn. Dit heeft een hele lelijke plek achtergelaten, die inmiddels wel droog is. Hoe kan ik de tafel bewerken, zodat deze plek verdwijnt?

Graag uw reactie.

Met vriendelijke groet,

M. Krouwer

Antwoord

Antwoord:

Geachte heer/mevrouw Krouwer,

Waarschijnlijk heeft de langdurige blootstelling aan vocht er voor gezorgd dat niet alleen de olielaag lelijk is geworden, maar ook het onderliggende hout. U zult dan ook eerst de gehele tafel kaal moeten schuren om zo de vlek te verwijderen. Plaatselijk schuren en bijwerken geeft meestal geen mooi resultaat en raden we u derhalve dan ook af.

Mocht het wegschuren van de plek niet lukken, dan kunt u ook nog proberen de tafel te bleken met waterstofperoxide. Daarna raden wij u aan om de tafel af te werken met wasolie. Hierbij kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van wasolie Naturel of Naturel Mat voor een blanke afwerklaag. Mocht u de tafel graag een andere kleur willen geven, dan kunt ook eerst gebruik maken van wasolie in een specifieke kleur voordat u een beschermlaag met wasolie Naturel of Naturel Mat aanbrengt. Een impressie van de verschillende kleuren kunt u hier vinden: Wasolie Kleurenkaart

We hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groeten,

Meubelproducten.nl

Nodig voor deze behandeling