Vraag

Ik heb twee vragen:

1. Ik wil mijn grenen vloer een whitewash of greywash behandeling geven, maar de vloer is geschuurd en al gelakt met een watergedragen lak van Hermadix. Kan ik hier met een lak overheen die een whitewash of greywash effect geeft?

2. Ik laat een kastje maken van Amerikaans notenhout(fineer), kan ik dit ook in de whitewash zetten en welke producten adviseert u hiervoor? Ik zie uw advies graag tegemoet zodat ik de bestelling bij u kan plaatsen.

Mijn vriendelijke dank alvast!

groeten, Els, uit Almere

Antwoord

  1. Helaas kunt u niet het gewenste whitewash of greywash resultaat bereiken wanneer uw grenen vloer met lak is behandeld. Whitewash en greywash zijn behandelingen van het hout waarbij de wasolie in de nerven van het hout trekt, maar de originele houtkleur wel zichtbaar blijft. Omdat lak voor een vaste laag zorgt op uw grenen vloer, kan de olie niet in de houtnerven trekken. Een whitewash of greywash lak bestaat niet. Om toch de whitewash of greywash uitstraling te bereiken, zult u eerst de huidige laklaag moeten verwijderen voordat u de wasolie kunt aanbrengen. Hieronder leggen we uit hoe u het beste de grenenhouten vloer behandelt om een greywash of whitewash uitstraling te bereiken.
  2. Om het kastje van Amerikaans notenhout(fineer) te whitewashen, gebruikt u dezelfde wasolie als voor uw grenen vloer. Wij adviseren om een proefplankje te maken, of uit te proberen op een niet-zichtbare plek zodat u zeker weet dat de wasolie het gewenste effect geeft. Hiervoor kunt u een testerpotje Wasolie Wit Transparant bestellen. Volg het stappenplan om het gewenste resultaat te bereiken.

We hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groeten,

Meubelproducten.nl

Benodigdheden

  • Een meubelstuk naar keuze. In dit geval de grenen vloer en een kastje van Amerikaans notenhout(fineer).
  • Meubel- en vloerolie (wasolie) Wit Transparant of Grijs
  • Meubel- en vloerolie (wasolie) Naturel of Naturel Mat
  • Wypall poetsdoek / pluisvrije doek
  • Kwast of roller
  • Ammonia