fbpx Skip to content

Structuurolie 2-40 VK Licht Bruin

  • Licht bruine structuurolie die bescherming biedt tegen vocht en vuil
  • Eenvoudig aan te brengen door middel van roller, kwast, doek of spuit
  • Geeft uw meubelstuk of vloer een midden bruine uitstraling
Wissen

Informatie

Structuurolie is een product om uw houten vloeren en meubels tegen vochtvlekken en oppervlakkige kringen te beschermen. Na een behandeling met structuurolie kunt u het hout gewoon afnemen met een natte doek. Wel is het belangrijk om de gebruiksaanwijzing goed op te volgen voor een optimaal resultaat.

Gebruiksaanwijzing

U kunt voor het aanbrengen van structuurolie het hout eventueel eerst kleuren met een watergedragen beits of nitrobeits. Wanneer deze beits goed gedroogd is kunt u de structuurolie aanbrengen. Om te voorkomen dat de olie niet (of zeer slecht) droogt, dient de structuurolie zeer dun opgebracht te worden met een roller, kwast of pluisvrije doek. Eventuele overtollige structuurolie gelijk weghalen met een pluisvrije doek. Zo wordt voorkomen dat de olie te dik opgezet wordt.

De eerste laag is meestal snel droog omdat deze in het hout trekt. Wanneer de olie niet meer plakt kan er een tweede laag op dezelfde manier aangebracht worden. Het is aan te bevelen minimaal 2 à 3 lagen aan te brengen. Als de structuurolie na twee lagen ruw wordt, kunt u het geheel het beste licht opschuren (bijvoorbeeld met schuurpapier korrel 220) Hierna kunt u de volgende dunne laag structuurolie aanbrengen.

Bij een houten vloer dient u, na de laatste laag, de structuurolie 48 uur te laten uitharden voordat de meubels op de vloer geplaatst worden. De vloer en meubels kunnen met Structuurolie onderhouden worden indien het nodig is en Wax & Clean kunt u gebruiken voor het schoonmaken. Wij raden u aan om altijd een proefplankje te maken voordat u aan de vloer of meubels begint.

Let op: met olie doordrenkte doeken zijn zelfontvlambaar! Bij de uitharding hiervan komt warmte vrij. Gebruikte doeken, sponsen, pads e.d. onder water bewaren of uitgevouwen laten drogen om mogelijke zelfontbranding door broei te vermijden.

Productbeoordelingen

Voor dit product zijn er nog geen reviews. Voeg nu een review toe.

Producteigenschappen

Gewicht N/B
Inhoud

Testerpotje, 500 ml, 1 liter

Geschikt voor

Houten meubelen en vloeren

Aanbrengen

Roller, kwast, pluisvrije doek of spuit

Droogtijden

48 uur uitharden

Verbruik

25 m² / liter

Kleuren

Licht Bruin

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Structuurolie 2-40 VK Licht Bruin” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.