fbpx Skip to content

Bijenwas voor meubels en vloeren

Informatie

Van oudsher worden nog veel meubels en vloeren behandeld met bijenwas. Deze bijenwasproducten worden gemaakt van o.a. zuivere bijenwas en terpentijn. De bijenwas is zeer gemakkelijk aan te brengen met een kwast of staalwol. Na het aanbrengen moet u de bijenwas even laten drogen, om deze daarna uit te boenen met een niet-pluizende doek of zachte borstel.

Productnaam
In de loop der jaren zijn er vele verschillende namen voor de bijenwas producten ontstaan. Zo wordt het product ook wel Antiekwas, Boenwas of Terpentijnwas genoemd. Aangezien Antiekwas en Boenwas tegenwoordig de meest gangbare namen zijn, hebben wij deze ook in onze webshop gebruikt. U kunt de bijenwas producten onder deze naam vinden in de categorie Antiekwas / Boenwas.

Verschillende kleuren
Tegenwoordig zijn er veel verschillende kleuren bijenwas te koop. De meest gebruikte kleuren zijn de witte doorzichtige bijenwas, gele bijenwas, donkerbruine bijenwas en de mahonie kleur bijenwas. Maar ook nieuwe producten zoals de witte of grijze kalkwas, zijn bijenwas producten.

Onderhoud
Het onderhoud van met bijenwas behandelde meubelen of vloeren, kan gedaan worden met de oorspronkelijke bijenwas producten. Het aanbrengen van een nieuwe laag gaat het zelfde als de allereerste laag.

Nodig voor deze behandeling