fbpx Skip to content

WhiteWash voor Houten Meubelen of Vloer

Informatie

White wash of whitewash zijn namen voor houten meubelen of vloeren die behandeld zijn met een semi-dekkende witte kleurlaag.

WhiteWashen is een geweldige techniek om meubels en vloeren een mooie gebleekte uitstraling te geven. Hierbij blijft de houtnerf zichtbaar, wat bij verf niet het geval is. Er zijn verschillende manieren om uw houten meubelen of vloer een white wash uitstraling te geven. De twee meest gebruikte methodes zullen we hier uitleggen:

Methode 1: Krijtwas / Kalkwas

Kalkwas is al zo oud als de weg naar Rome. Het is een mengsel van bijenwas en kalk welke aangebracht kan worden op onbehandeld hout en bestaande waslagen. De kalkwas kan het beste dun aangebracht worden met kwast, waarna u de was goed moet laten drogen. Zodra de was droog is moet u deze uitpoetsen met een zachte doek of borstel.

Een voorbeeld van het gebruik van kalkwas kunt u op de volgende pagina bekijken:
Meubelen met kalkwas behandeld

Een tweede voorbeeld kunt u hier zien:
Salontafel en TV-kast met white wash behandelen

Let op! Kalkwas geeft maar een matige bescherming tegen vocht en vuil. Daarom raden wij aan om tafels en houten vloeren te behandelen met wasolie i.p.v. kalkwas.

Methode 2: Wasolie

Met wasolie kunt u hetzelfde resultaat bereiken als met de kalkwas. Echter, wasolie biedt betere bescherming tegen vocht en vuil. Met wasolie Wit Tranparant kunt u een white wash uitstraling geven aan uw houten meubelstuk of vloer. Hierbij kunt u met het aantal lagen bepalen hoe dekkend wit de white wash laag wordt. Na het op kleur brengen van het hout moet er nog een beschermlaag van wasolie Naturel of Naturel Mat aangebracht worden. Met deze beschermlaag is uw houten meubelstuk of vloer optimaal beschermt tegen vocht en vuil. Zo is het gebruik van onderzetters niet meer nodig en is het afnemen met een vochtige doek geen enkel probleem.

Nodig voor deze behandeling

 • Onderhoud / Reparatie, Schoonmaken

  Wypall (poets)doekje

  Op voorraad Vanaf  0,80
  Opties selecteren

  Wypall (poets)doekje

  Vanaf  0,80

  • Uitstekend olie en vocht opnemend vermogen
  • Te gebruiken om alle (was)olie producten aan te brengen op vloeren of meubelen
  • Gebruik de doekjes om overtollige (was)olie weg te vegen
  • Wij leveren deze doekjes per stuk of in bundels van 10 en 20 stuks
  Wissen

  Beoordelingen

  Er zijn nog geen beoordelingen.

  Wees de eerste om “Wypall (poets)doekje” te beoordelen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


  De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.