fbpx Skip to content

Eiken behandelen waarbij het zo licht mogelijk blijft?

Vraag

Wij willen graag onze moderne, onbehandelde eiken meubels afwerken met olie waarbij het hout licht blijft en er zo min mogelijk verkleuring optreedt. Maar voordat we hiermee starten, hebben we nog een drietal vragen:

1. Wanneer we onze eikenhouten tafel behandelen met olie, treedt er na verloop van tijd nog verkleuring op of is het kleurresultaat, na het drogen, de definitieve kleur?

2. In uw webshop is er keuze tussen Wit Transparant (whitewash), Wit, Naturel of Naturel Mat meubel- vloerolie. Ik las dat bij jullie testerpotjes te krijgen zijn. Kunnen deze testerpotjes snel geleverd worden en wat zijn de kosten hiervan?

3. We willen onze eikenhouten eettafel het liefst behandelen met olie in plaats van lak omdat we dat mooier vinden. Mocht het resultaat na deze afwerking tegenvallen, kunnen we dan alsnog onze eiken tafel met lak behandelen?

Ik hoor heel graag van u!

Met vr. groet,

M. van Oijen

Antwoord

Geachte heer/mevrouw van Oijen,

Hartelijk dank voor uw vragen.

Wanneer u uw onbehandelde eikenhouten tafel behandelt met olie, zal er altijd enige verkleuring optreden onder invloed van licht. Echter is dit tot een minimum te beperken door het eiken eerst te behandelen met de wasolie Weisgrund of wasolie Wit Transparant. Met de wasolie brengt u een witte laag op de meubels aan waardoor de verkleuring in de loop der jaren minimaal is.

De testerpotjes zijn ideaal om te achterhalen welk resultaat u precies wenst. Wij versturen de testerpotjes binnen 2 werkdagen nadat de bestelling is binnengekomen. Een testerpotje Weisgrund kunt u hier bestellen en een testerpotje Wit Transparant bestelt u hier.

Wanneer u twijfelt om eiken te behandelen met olie of lak, adviseren wij u om wasolie (meubelolie en vloerolie) te gebruiken. Wasolie heeft namelijk dezelfde beschermende eigenschappen als lak, maar niet de nadelen ervan. Met lak behandeld eikenhout is namelijk niet eenvoudig bij te werken en de kans op vorming van vochtplekken is groter.

Als uw eikenhouten tafel met olie behandeld is, kunt u niet alsnog de lak aanbrengen. U zult de eikenhouten tafel eerst goed moeten schuren voordat u de lak kunt aanbrengen. Hieronder leggen we uit welke werkwijze u het beste kunt hanteren.

benodigdheden
 • Meubel- en vloerolie (wasolie) Weisgrund of Wit Transparant
 • Meubel- en vloerolie (wasolie) Naturel of Naturel Mat
 • Wypall poetsdoek / pluisvrije doek
 • Kwast of roller
 • Schuurpapier fijn

Nodig voor deze behandeling

 • Gereedschap, Schuurmiddelen

  Schuurpapier universeel velcro (5 stuks)

  Op voorraad Vanaf  6,85
  Opties selecteren

  Schuurpapier universeel velcro (5 stuks)

  Vanaf  6,85

  • Schuurpapier Velcro
  • Fijn – korrel 180
  • Middel – korrel 120
  • Grof – korrel 80
  • Verpakt per 5 vel
  • Ook perfect te combineren met een schuurblok
  Wissen

  Beoordelingen

  Er zijn nog geen beoordelingen.

  Wees de eerste om “Schuurpapier universeel velcro (5 stuks)” te beoordelen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *